BelépésAjándék
Újra kaphatók:

Felmérés:

Hogyan talált rá honlapunkra?
Powered by Drupal

You are here

Címlap » Katalógus » Könyvek » Bibliai segédkönyvek, igehirdetések, teológia » Lelkészi munkához

A prédikálás tanúbizonysága /t

Cikk szám: PAR-509-H3
Ára: 9,80€

Thomas G. Long professzor presbiteriánus/református lelkész.
Tanított a Princetonon, a Columbia Theological Seminaryban, a Candler School of Theologyban az Emory Egyetemen. Végigprédikálta az Egyesült Államokat és előadást tartott a legjelentősebb teológiai főiskolákon.
Lelkésznemzedékek tekintik mentoruknak.

Legjelentősebb művei: Preaching and the Literary Forms of the Bible, Fortress Press, 1989; Beyond the Worship Wars: Building Vital and Faithful Worship, Alban Institute, 2001; Testimony: Talking Ourselves into Being Christian, Jossey-Bass, 2004; Teaching Preaching as a Christian Practice (Nora Tubbs Tisdale-lel), Westminster John Knox, 2008; Preaching from Memory to Hope, Westminster John Knox, 2009; Accompany Them with Singing — The Christian Funeral, Westminster John Knox, 2009; What Shall We Say? Evil, Suffering, and the Crisis of Faith, Eerdmans Publishing Co., 2011; The Good Funeral: Death Grief and the Community of Care (Thomas Lynchcsel), WJK, 2013.

Leghíresebb homiletikai szakkönyve, a The Witness of Preaching jelenik meg most magyar nyelven, A prédikálás tanúbizonysága címmel. A bibliai alapokon álló és Paul Ricoeur által inspirált metaforát – a tanú, a bizonyságtevő szóképet – vetíti ki az igehirdető lelkész jellemére, teológiai munkásságára, a prédikálásra való felkészülés teljes folyamatára, illetve a gyülekezettel való viszonyára.
A prédikáló lelkész ugyanis tanú, aki Isten-tapasztalataiban „látott már valamit”, amiről úgy érzi, hogy feltétlenül beszélnie kell, és erről bizonyságot kell tennie az „övéi” előtt.

Aki teológiai hallgatóként meg akar tanulni prédikálni, ebből a könyvből ellesheti a „szakma fortélyait”. Aki „konyít már valamit”, az elolvasása után „mesteri fokozatot” szerezhet. Aki gyakorlott prédikátor, az újabb prédikációírási módszereket tanulhat meg, illetve ösztönzést kaphat a még jobb prédikálásra. Aki „csak” az isteni üzenet megértésének és a világ felé való kommunikálásának műhelytitkaiba szeretne bepillantást nyerni, az is bizalommal olvashatja ezt a jól megírt, rendkívül hasznos és érdekes könyvet!
Jellemzők
Termék típus:
Könyv
Szerző:
Thomas G. Long
Kiadó:
Exit Kiadó
Fordító:
Tárkányi István-Attila - Koppándi Botond Péter
Szerkesztő:
Szenkovics Enikő
ISBN:
978-973-7803-93-1
Kötés típusa:
puhatáblás
Méret:
15 x 23 cm
Terjedelem:
352 oldal
Kiadás éve:
2019
Kiadás száma:
első

Hírlevél

Kosár

0 Tétel 0,00€

Kiadványaink

Bolt ajánló:Amennyiben Ön Magyarországról szeretne rendelni, ajánljuk kiemelt magyarországi partnereinket:


Ajánlott szerzők:Kifutó termékek


Ha szeretne tudni az újdonságokról, lájkoljon minket a Facebookon

Reklám

Szeretettel ajánljuk keresztyén barátaink vállalkozását:


www.magyarpozsony.hu
Kirándulás Pozsonyba, magyar vezetővel.rybka.sk reklámjai:Smink